Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor

Најпрактично возило за 21-от век

По многубројните тестирања, експертите го избраа најпрактичното и најекономично возило на 21 век. Возилото ги има следниве карактеристики, а неговото име е - ЖЕНА

1. Троши сопствено гориво.
2. Се подмачкува автоматски за време на работа.
3. Работи со една главна и две помошни свеќици.
4. И одговараат сите видови клипови.
5. Има вградено радио кое автоматски се вклучува при работа.
6. Има и предна и задна влеча.
7. Може да работи во место долго, а да не се прегрее.
8. Не дими многу за време на работа бидејќи троши квалитетно гориво.
9. Работи со 60 обртаи во минута.
10. Многу добри резултати дава при 120 обртаи.
11. Удобна е за време на возење бидејќи има добри амортизери.
12. Возачот може да ја менува положбата за време на возењето.
13. За време на возење во ноќ и по магла не и требаат светла.
14. Може да користи внатрешна гума а исто добро работи и без неа.
15. Може да се искористи повеќе пати без обзир на временските услови и категоријата на возачи.
16. Не се прегрејува ни кога ќе испушти вода.
17. Во зима работи без антифриз.
18. Самата менува уље секои 25-30 денови без обзир на бројот на возачите и бројот на работните часови
19. За употреба не е потребна возачка дозвола.
20. Трошоците за одржување се минимални, бидејќи работи без поправки и повеќе од 50 години зависно од условите на експлоатација.

НАПОМЕНА: Има само една мана: Брзо го амортизира возачот и ја намалува цврстината на клипот.


Назад

Copyright © 2018. All right reserved.