Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor

Адвокатски бисери:


1. Колку пати имате извршено самоубиство ?
2. Вашиот најмлад син, дваестегодишниот, колку години има тој ?
3. Дали бевте присутни кога ве фотографираа ?
4. Дали бевте сами или немаше никој ?
5. Дали вие или вашиот помал брат бевте убиени за време на војната ?
6. Дали тој ве уби ?
7. Колку возилото беше оддалечено од вас кога се случи сударот?
8. Бевте таму се додека не си отидовте, нели?
9. Кажете ни докторе, дали е вистина дека кога човек ќе умре во сон, за тоа не е свесен се до утрото?
10.- Значи вашето бебе е зачнато на 8-ми август.
-Да
-А што правевте вие во тој момент?
11.-Она има три деца, нели?
-Да
-Колку машки?
-Ниедно.
-А колку девојчиња?
12.-Велите дека тие скали водат кон подрумот?
-Да
-А дали може со тие скали да се качите на горниот спрат?
13.-Господине, бевте на прилично долг меден месец, нели?
-Да, бев во Америка.
-А дали ја земавте младата невеста со вас?
14.-Како заврши вашиот прв брак?
-Со смрт.
-А чија?
15.-Како би ја опишале таа личност?
-Беше со среден раст и со брада.
-Дали беше тоа маж или жена?
16.-Докторе, колку обдукции имате правено на мртви луѓе?
-Сите мои обдукции ги правам на мртви луѓе.
17.-Сите ваши одговори мораат да бидат усмени, ме разбирате ли? Во кое школо одевте?
-Во усмено :))
18.-Дали паметите во колку саат почнавте да го прегледувате телото?
-Аутопсијата започна во девет часот наутро.
-А дали господинот Г.М. беше мртов во тоа време?
Не, седеше не обдукцискиот стол и се чудеше зошто му е потребна аутопсија :))
19.-Дали сте квалификувани да давате резултати од мокрача?
-Квалификуван сум од мали нозе.
20.-Докторе, пред да пристапивте кон процесот на аутопсија, дали го проверивте пулсот?
-Не
-А крвниот притисок?
-Не.
-А дишењето?
-Не.
-Значи многу е возможно да пациентот уште бил жив во моментот кога ја започнавте аутопсијата?
-Не е возможно.
-Како можете да сте толку сигурни?
-Затоа што неговиот мозок беше ставен во тегла со формалин, и стоеше на моето биро.
-Зарем не е возможно да покрај тој факт пациентот да биде жив?


Назад

Copyright © 2018. All right reserved.