Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
А Б В Г Д Ѓ Е Ж З Ѕ И Ј К Л Љ М Н Њ О П Р С Т Ќ У Ф Х Ц Ч Џ Ш
Наведнување Aко вие се наведнувате - ќе бидете понижени. Ако драг се наведнува - ќе ве почитуваат.

Навреда Ако на сон ве навредат - ќе бидете пофалени.

Награда Ако ја примате - добивка, успех во работата. Ако ја давате - чувајте се од лоши луѓе.

Надгробен Говор Некој ќе ве утеши.

Надгробен Натпис Ако го прочитате - загуба.

Надгробен Споменик Жалост.

Надеж Ако на сон се надевате на нешто - ќе изгубите пари.

Надзорник Голема среќа.

Надничар Ако се сонувате како надничар - работата ќе ви претставува задоволство. Ако вработувате надничари - добра работа. Ако ги гледате како работат - ќе бидете наклеветени.

Надрилекар Среќно ќе се извлечете од некоја опасност. Ако ве лечи - ќе бидете оштетени поради глупост.

Наемнина Ако плаќате наемнина - доаѓаат тешки времиња.

Најденче Ќе ве изневери некое лице кое го сакате.

Накит Среќа. Ако купувате накит - долгови. Ако добиете накит - ќе ве намамат на нечесна работа. Ако подарувате накит - среќа во работата. Ако се китите со накит - размислувате за некои празни работи. Ако изгубите накит - загуба. Ако најдете накит - бидете штедливи.

Наковална Пари. Ако ковате на наковална - ве очекуваат многу успеси. Ако носите наковална - бескорисна, залудна работа. Ако скршите наковална - голема несреќа.

Налог Ако примате налог - ќе добиете писмо што ќе ве израдува. Ако давате налог - не ве сакаат поради вашите постапки.

Наметка Ако ја носите - ќе добиете пари преку посредник. Ако ја држите в рака - финансиски проблеми.

Намигнување Ќе израдувате некого.

Наоѓање Ако најдете нешто - добивка.

Напад Ако сте нападнати - грижи. Ако го одбиете нападот - грижи. Ако подлегнете на нападот - попуштете додека не биде доцна.

Напрсток Ве очекува напорна работа и кавга. Сребрен напрсток - среќа, среќен брак.

Нараменици Ако ги носите - доброто расположение нема да ве напушти.

Наркоза Ако сонувате деке сте под наркоза - желбите нема да ви се исполнат.

Нарцис (Цвет) Неверство.

Насип Препреки. Ако работите на насип - успех во работата. Ако го рушите - единствено сами можете да си помогнете. Акo одите по насип - доаѓаат безгрижни денови.

Наследство Ќе ве одминат некои големи грижи. Ако го потрошите - освета. Ако се одречете од наследство - сиромаштија.

Наставник Вниманието на околината е насочено кон вашата работа.

Настинка Ако на сон имате настинка - желбите ви се претерани и нема да ви се исполнат.

Натпревар Финансиска добивка.

Небо Бистро, сино небо - ве очекуваат поволни настани во блиска иднина. Тмурно, наоблачено небо - непријатности, болест. Небо со ѕвезди - богато наследство.

Неверство Некој ќе ве изневери.

Невеста Ќе основате семејство, а ако го имате, долго и среќно ќе живеете со него.

Невешт Ако сте невешт во некоја работа - болест.

Невидливост Ако сте невидливи - празни надевања. Ако некој или нешто е невидливо - некои настани ќе ве збунат и ќе ве вознемират.

Неволја Ако западнете во неволја - лесна болест.

Невреме Сe ќе заврши добро.

Недела Среќа во семејството.

Неженет Човек/Жена Многу ќе се досадувате.

Нежност Непријатности.

Нем Човек Ако видите нем човек - углед и почит. Ако сте вие неми - срцева болест.

Немилосрдност Ако сте немилосрдни - бидете повнимателни спрема околината. Ако е некој немилосрден кон вас - ќе бидете ценети од околината.

Непријател Омраза. Ако го победите непријателот - ќе избегнете големи непријатности. Ако го бакнете непријателот - ќе се смирите со некого. Ако му подлегнете на непријателот - ќе изгубите добра работа.

Неродна Година Пропаднати надежи.

Несвестица Ако некој паѓа во несвест - непознати луѓе ќе ви направат доброчинство. Ако вие паднете во несвест - ќе го изгубите наследството што сте го очекувале.

Неслога Веридба.

Несреќа Ако доживеете несреќа - ќе најдете утеха.

Нетрпеливост Ако на сон сте нетрпеливи - најаве се препорачува да бидете поумерени.

Неуспех Ако на сон доживеете некој неуспех - добро здравје.

Нива Зелена нива - среќа. Запуштена нива - лага. Ако работите на нива - веселба. Ако гледате како други работат - ќе бидете посрамени.

Нимфа Ќе се вљубите. Ако ви бега - љубовта нема да ви биде возвратена. Ако ја гледате како игра - ќе имате несогласувања со лицето кое го сакате.

Нишалка Несигурност. Ако седите на нишалка - ви претстои пријатно патување.

Новогодишна Елка Среќа во семејството.

Новогодишни Подароци Ако ги давате - ќе ја усреќите својата околина. Ако ги примате - омилени сте во својата околина.

Новороденче Семејна среќа. Ако сонувате дека имате ваше новороденче. Желбата ќе ви се исполни.

Новост Ако чуете на сон некаква новост - ќе добиете вести од некоја далечна земја.

Нога Ако на сон ве боли ногата - болест. Ако ја изгубите ногата - ќе останете без добар пријател. Ако ја скршите ногата - понижување. Отечена нога - загуба. Тенки нозе - предавство. Ранета нога - несреќа. Дрвена нога - лага. Ако видите нога одвоена од тело - тешка болест. Убави нозе - караница. Ако ги миете нозете - болест.

Ноември Кавга со роднините.

Нож Одите директно во неизбежна опасност. Ако најдете нож или ако го кренете од земја - никому не ги кажувајте своите намери. Ако купите нож - на лесен начин ќе стекнете добивка. Ако добиете нож - се наоѓате во заплеткана ситуација со многу непријатности за вас. Голем нож - грижи. Мал нож - кавга. 'рѓосан нож - опасност. Ако острите нож - караница, која може да доведе до судски спор. Ако се исечете со нож - жалост. Џепно ноже - непријатности. Ако се браните од нешто со нож - успехот во потфатот ви е сигурен.

Ножици Ако ги видите - среќа. Ако сечете со ножици - неочекувана добивка. Златни ножици - благосостојба. Ако ги острите - кавги.

Ној Непријатности.

Нокти Штета.

Нос Ве очекува лесна болест. Голем нос - признание и добивка. Мал нос - ќе ви биде нанесена неправда. Два носа - препрека. Крвавење од нос - среќа. Ако останете без нос - неверство, навреда.

Носач Загуба, неуспех во работата. Ако ви помага - ќе добиете искрена пријателска помош.

Носење Ако носите нешто - ве очекуваат тешкотии во работата, кои ќе бидат дотолку поголеми доколку е потешко она што го носите.

Носилка Несреќа. Ако лежите на носилка - здравје. Многу носилки - голема несреќа.

Носорог Некој ќе ве излаже.

Ноти Остварени надежи, радост.

Ноќ Светла ноќ - долг живот. Мрачна ноќ - нејасна иднина. Бурна ноќ - загуба. Ако лутате низ ноќ - ќе немате излез од тешкотиите.

Ноќен Чувар Чувајте се од крадци. Ако го чуете како зборува - осигурајте си го имотот.

Ноќна Птица Страв. Ако лета - загуба. Ако се огласи - смртен случај.

Ноќница Зголемување на семејството.

Нужда Среќа, оздравување.

Нужник Некој од вашето семејство не ве сака.

Нула Немаштија. Нногу нули - лажни надежи. Ако пишувате нули - неуспех. Ако бришете нули - проблемот ќе биде решен.

Нуркање Ако гледате како други нуркаат - пазете се од лаги. Ако вие нуркате - остварување на целта, но со големи напори.

А Б В Г Д Ѓ Е Ж З Ѕ И Ј К Л Љ М Н Њ О П Р С Т Ќ У Ф Х Ц Ч Џ Ш

Copyright © 2017. All right reserved.