Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Мисли за љубовта :

 

 

Не е важно многу да се мисли, туку многу да се љуби. Затоа правете го она што на најдобар начин ве потикнува на љубов

- Мајка Тереза

5.0 / 5 (8 гласови)

 

Не сакав да те бакнам за до гледање – тоа е одвратно, сакав да те бакнам за Добра ноќ – тоа е веќе голема разлика.

- Ернест Хемингвеј

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Само љубовта може да го донесе мирот во светот.

- Гонџа Бојазиу Мајка Терезa

4.5 / 5 (11 гласови)

 

"Кога на една љубов ќе и дојде крај, слабите кукаат,енергичните веднаш наоѓаат нова љубов,а паметните одамна ја имале како резерва"

- Оскар Вајлд

4.3 / 5 (14 гласови)

 

"Брачната љубов го создава човештвото, пријателската го усовршува, но разузданата го расипува и го понижува"

- Бекон

5.0 / 5 (4 гласови)

 

"Љубовта се раѓа од верба, живее од надеж а умира од милостина"

- Џан Карло Меноти

4.3 / 5 (14 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.