Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4

Мисли за книгата :

 

 

„Освен храна, засолниште и придружба, приказните се тоа што ни е најнеопходно на светот“

- Филип Пулман

4.1 / 5 (10 гласови)

 

„Без зборови, без пишување и без книги не би постоела историја – би се изгубил целиот концепт на човештвото“

- Херман Хесе

4.3 / 5 (10 гласови)

 

„Постојат два мотива да се прочита книга: првиот, да уживате во неа; вториот, да се пофалите со неа“

- Бертранд Расел

4.9 / 5 (10 гласови)

 

„Не постои пријател лојален колку книга“

- Ернест Хемингвеј

4.1 / 5 (7 гласови)

 

„Дајте им на луѓето факти и земјата ќе биде безбедна“

- Абрахам Линколн

4.6 / 5 (5 гласови)

 

„Знаењето не се потпира само на вистината, туку и на грешките “

- Карл Јунг

5.0 / 5 (4 гласови)

1 2 3 4

Copyright © 2018. All right reserved.