Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Народна македонска поговорка:

 

 

Господ да те брани од пијана жена и од бесна свиња

4.3 / 5 (44 гласови)

 

Господ да те брани од долги стапој и тесни сокаци

3.9 / 5 (31 гласови)

 

Во голема вода големи риби се ловат

4.5 / 5 (40 гласови)

 

Ако бегаш од арно, ќе паднеш на зло

4.5 / 5 (51 гласови)

 

Арна ли ти е жената, свадба не ти требе

4.4 / 5 (25 гласови)

 

Вино носи, вода пиј

4.6 / 5 (36 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.