Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3

Народна индијска поговорка:

 

 

Доброто воспитување е најголемото добро што можеме да им го оставиме на децата

4.9 / 5 (17 гласови)

 

Секој човек е единствен чувар на сопствената чест

4.4 / 5 (17 гласови)

 

Реките на ја пијат својата вода, дрвјата не ги јадат своите плодови, облаците не го голтаат својот дожд; сé што е големо, секогаш е во корист на другите

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Луѓето можат да ги одбегнат последиците од злобата на своите непријатели, но никогаш не можат да ги одбегнат последиците од своите гревови

4.9 / 5 (10 гласови)

 

Како што тешката облека пречи при движењето на телото, така и богатството пречи при движењето на душата

3.6 / 5 (8 гласови)

 

Дури и ѓаволот има потреба од другар

5.0 / 5 (8 гласови)

1 2 3

Copyright © 2018. All right reserved.