Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4

Народна еврејска поговорка:

 

 

Нема место за господ во оној кој е полн сам со себе

5.0 / 5 (7 гласови)

 

Ако човек испие малку, добар е како овца; ако испие малку повеќе, станува храбар како лав; ако ја прекрши мерката, суров е како тигар, а ако пиењето му стане страст, наликува на свиња која се тркала во кал

4.9 / 5 (19 гласови)

 

Кога богаташите би можеле да изнајмат други луѓе да умрат за нив, сиромашните многу убаво би живееле

4.6 / 5 (12 гласови)

 

Луѓето личат на пролетната трева: едни цветаат, други овенуваат

4.2 / 5 (6 гласови)

 

Сиромаштијата не е срамота, но не е ниту чест

4.5 / 5 (12 гласови)

 

Ако постојано докажуваш дека си во право, ќе бидеш виновен

4.8 / 5 (19 гласови)

1 2 3 4

Copyright © 2018. All right reserved.