Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4

Народна еврејска поговорка:

 

 

Љубовта која се одржува од подароци, секогаш е гладна

5.0 / 5 (19 гласови)

 

Ако сакаш својот живот да го земеш во рацете, мораш истовремено да градиш и брод и пристаниште

4.6 / 5 (14 гласови)

 

Кога таткото му дава на синот, двајцата се смеат; кога синот му дава на таткото, двајцата плачат

4.4 / 5 (12 гласови)

 

Човек кој е премногу добар за светот, најчесто не е добар за своето семејство

4.8 / 5 (30 гласови)

 

Прво пиеме вино, потоа виното пие вино, и на крај виното не пие нас

4.1 / 5 (8 гласови)

 

Кога господ би живеел на земјата, луѓето би му ги искршиле прозорите

5.0 / 5 (6 гласови)

1 2 3 4

Copyright © 2018. All right reserved.