Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ...

Народна друга поговорка:

 

 

Нека вашата љубов биде како пролетен дожд кој ситно врне, но ги преплавува бреговите

- мадагаскарска поговорка

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Добар пријател, тоа е уште еден во неволја

- англиска поговорка

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Љубезното лице се здобива со пријатели, а вториот поглед е мрежа во која се фаќа љубовта и пријателството на луѓето

- источна поговорка

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Љубовта е како капка роса која блеска на тревата. Само што ќе изгрее сонцето, капката роса испарува

- индонезијска поговорка

4.3 / 5 (4 гласови)

 

Со претерана добродушност нема далеку да стигнеш

- суданска поговорка

4.8 / 5 (12 гласови)

 

Ѓаволот помалку се меша во нашите работи од луѓето

- шпанска поговорка

4.8 / 5 (5 гласови)

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ...

Copyright © 2018. All right reserved.