Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Народна друга поговорка:

 

 

Пријателот е најдобриот имот во животот

- латинска поговорка

4.8 / 5 (4 гласови)

 

Ако пријателот ти е од мед, не го јади целиот

- либанска поговорка

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Дури кога ќе почне да се крши мразот, ќе знаеш кој ти е пријател

- ескимска поговорка

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Мажот во животот го чекаат четири должности: да создаде дом, да стекне син, да посади дрво и да напише книга

- персиска поговорка

3.8 / 5 (6 гласови)

 

Кој има млада жена и стара куќа, секогаш има работа

- холандска поговорка

4.8 / 5 (8 гласови)

 

Жената е човековата иднина

- сумерска поговорка

5.0 / 5 (8 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.