Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Народна друга поговорка:

 

 

Љубовниот поглед е долг текст

- германска поговорка

4.6 / 5 (7 гласови)

 

Богатиот во тепачка се труди да го сочува лицето, а сиромавиот палтото

- руска поговорка

4.8 / 5 (12 гласови)

 

Љубовта е стакло кое се крши ако го земете премногу несигурно или премногу цврсто

- руска поговорка

4.7 / 5 (7 гласови)

 

Каде има една љубов, за друга нема место

- турска поговорка

4.1 / 5 (11 гласови)

 

Ако е човек среќен, не постојат граници на богатството кое може да го стекне. Фрлете го во Еуфрат и тој веројатно ќе исплива со бисер во рака

- вавилонска поговорка

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Плашливата љубов не е љубов

- шпанска поговорка

4.5 / 5 (8 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.