Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ...

Народна друга поговорка:

 

 

Никој уште не бил обесен со парички во џеб

- руска поговорка

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Секоја убава градба се уште не е храм

- курдска поговорка

4.5 / 5 (2 гласови)

 

Младоста доаѓа само еднаш, а пролетта секоја година

- алжирска поговорка

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Најважно од се е да не наликуваш на никого

- бурманска поговорка

5.0 / 5 (8 гласови)

 

Во срцето на секој човек е скриен лав

- турска поговорка

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Човекот е како зрно ориз во лонецот во кој се вари: час испливува на површина, час потонува

- мадагаскарска поговорка

5.0 / 5 (2 гласови)

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ...

Copyright © 2018. All right reserved.