Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ...

Народна друга поговорка:

 

 

Иглата ги облекува другите, а самата останува гола

- баскијска поговорка

4.4 / 5 (5 гласови)

 

Да лажеш можеш и тогаш кога ништо не зборуваш

- португалска поговорка

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Колку повеќе знаеш, толку поголема среќа имаш

- бурманска поговорка

4.0 / 5 (2 гласови)

 

Лесно се потонува во вода, уште полесно во вино

- тајландска поговорка

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Младите луѓе знаат што е старост, но старите забораваат што била младоста

- ирска поговорка

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Ако некому позајмите пари, или ќе ги изгубите парите, или ќе стекнете непријател

- албанска поговорка

3.0 / 5 (4 гласови)

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ...

Copyright © 2018. All right reserved.