Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...

Народна друга поговорка:

 

 

Секој среќен човек е убав

- ирска поговорка

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Вода за образ, вино за душа

- италијанска поговорка

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Среќата не ја сознаваш со главата, туку со срцето

- норвешка поговорка

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Кога зависта би била температура, целото човештво би било болно

- данска поговорка

4.6 / 5 (7 гласови)

 

На што ќе се навикне младоста, староста ќе го сочува

- англиска поговорка

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Не го проколнувај виното, туку желбата за вино

- руска поговорка

4.0 / 5 (2 гласови)

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...

Copyright © 2018. All right reserved.