Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Народна друга поговорка:

 

 

Бакни ја раката што не можеш да ја гризнеш

- романска поговорка

4.5 / 5 (2 гласови)

 

Кога ќе ти здодее некој човек, дај му пари на заем

- Украинска поговорка

4.5 / 5 (8 гласови)

 

Не сакаат оние кои не ја покажуваат својата љубов

- англиска поговорка

4.8 / 5 (13 гласови)

 

Љубовта, верноста, верата и правдата отидоа на спиење; кога ќе се разбудат сé ќе биде подобро

- холандска поговорка

4.5 / 5 (11 гласови)

 

Љубовните рани може да ги излечи само оној што ги задал

- германска поговорка

4.6 / 5 (12 гласови)

 

Кој никогаш не греши, никогаш ништо и не постигнува

- англиска поговорка

4.8 / 5 (11 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.