Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7

Народна бугарска поговорка:

 

 

Каква глава- таква шапка

3.0 / 5 (2 гласови)

 

Голем тањир собира и многу и малку

4.0 / 5 (3 гласови)

 

Во матна вода лесно се лови риба

3.5 / 5 (4 гласови)

 

Не фрлај камен во ретка кал за де не те испрска

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Го боли забот, а криви

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Во голема река голема е и рибата.

3.7 / 5 (6 гласови)

1 2 3 4 5 6 7

Copyright © 2018. All right reserved.