Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4

Народна арапска поговорка:

 

 

Причувај се од прекумерно кажување, ќе се стекнеш со мудрост

5.0 / 5 (6 гласови)

 

Човекот е господар на зборовите кои се уште не ги изговорил, а роб на оние што му се преку глава

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Човекот е уште господар на оние зборови кои не ги изговорил, но роб на оние кои му се испуштиле

5.0 / 5 (7 гласови)

 

Младоста е лудост која може да ја излечи единствено староста

5.0 / 5 (11 гласови)

 

Кој сака да живее во мир, нека не кажува што знае и не верува што слуша

4.2 / 5 (5 гласови)

 

Тепај ја жената секое утро; ако самиот не знаеш зошто, таа сигурно ќе знае

3.9 / 5 (18 гласови)

1 2 3 4

Copyright © 2018. All right reserved.