Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4

Факти за Уметност и литература :

 

 

Првиот театар кој прикажал игран филм е Никелдон на 19 Јуни,1905 во Питсбург, Пенсилванија

3.7 / 5 (3 гласови)

 

Месото од камила се смета како нечисто според Библијата

3.0 / 5 (2 гласови)

 

Зборот Најк доаѓа од грчката митологија. Најк била божицата на победата и често била преставувана како мала крилеста фигура која била носена од божицата Атина

4.6 / 5 (5 гласови)

 

На само четири годишна возраст, Моцарт можел да научи музичко дело за половина час

5.0 / 5 (7 гласови)

 

Во 1961, италијанскиот артист Пиеро Манцони ги пакувал своите фецеси во лименки, кои ги потпишувал и подоцна ги продавал како уметничко дело

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Националната химна на Грција има 158 стиха

1.0 / 5 (5 гласови)

1 2 3 4

Copyright © 2018. All right reserved.