Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4

Факти за Спорт :

 

 

Зборот карате значи "празна рака"

4.5 / 5 (4 гласови)

 

Петте олимписки прстени ги претставуваат петте континенти поврзани заедно во пријателство

4.4 / 5 (7 гласови)

 

Олимписките игри биле првобитно одржувани за грчкиот бог Зевс

2.9 / 5 (9 гласови)

 

Кошарката била измислена од Канаѓанецот Џејмс Нејсмит во 1891 година

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Сурфањето како спорт потекнува од Хаваи

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Национален спорт на Јапонија е сумо борење

5.0 / 5 (2 гласови)

1 2 3 4

Copyright © 2018. All right reserved.