Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4

Факти за Спорт :

 

 

Немаат сите голф топчиња по 360 вдлабнатинки. Некои имаат дури 420.

3.3 / 5 (4 гласови)

 

Олимписките правила за багминтон укажуваат дека топчето мора да има точно 14 пердуви.

3.0 / 5 (2 гласови)

 

Голфот бил забранет во Англија во 1457 година, бидејќи се мислело дека го одвраќало вниманието од стрелаштвото.

3.7 / 5 (3 гласови)

 

Националната Лига за Хокеј има правило кое им забранува на играчите да земаат аспирин. Чудно, не постои правило кое им забранува дека не можат да пијат или употребуваат недозволени супстанци.

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Пред 1850 година, голферските топчиња биле правени од кожа и полнети со предуви.

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Во просек една од четири повреди на атлетичарите се на рацете и зглобот.

3.5 / 5 (4 гласови)

1 2 3 4

Copyright © 2018. All right reserved.