Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4

Факти за Спорт :

 

 

Се претпоставува дека овчарите го измислиле голфот со тоа што почнале да ги удираат камењата со нивниот стап

4.3 / 5 (6 гласови)

 

Бејзбол топче ќе патува подалеку на топло време отколку на ладно

3.7 / 5 (3 гласови)

 

Пакот удрен со хокејарски стап може да достигне брзина и до 240 километри на час

4.7 / 5 (3 гласови)

 

Шест бика се убиваат за време на една формална борба со бикови.

2.7 / 5 (7 гласови)

 

Просечно гледано, играјќи спорт, жените се повредуваат 10 пати повеќе него машките.

4.4 / 5 (8 гласови)

 

Боксот се смета од најлесните спортови кои може да биде наместен.

4.9 / 5 (7 гласови)

1 2 3 4

Copyright © 2018. All right reserved.