Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ...

Факти за Растенија и животни :

 

 

Некои октоподи си ги јадат своите пипала ако ги изложите на стресни ситуации

4.0 / 5 (2 гласови)

 

Единствениот вид на желки што живее на отворен океан е морската желка

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Ноевите неможат да се движат наназад

4.8 / 5 (5 гласови)

 

Женските алигатори снесуваат околу 40 јајца што се испилуваат за 60-70 денови

4.5 / 5 (2 гласови)

 

Макадемските ореви не се продаваат со нивната лушпа бидејќи е потребен притисок од околу 50 килограми на квадратен сантиметар за да се скрши истата

4.2 / 5 (5 гласови)

 

Коалата всушност не е мечка, туку е во роднинска врска со кенгурот и австралискиот торбеш

3.0 / 5 (2 гласови)

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ...

Copyright © 2018. All right reserved.