Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Растенија и животни :

 

 

Куче од град живее 3 години повеќе отколку куче од село

2.8 / 5 (4 гласови)

 

Во Белгија постои музеј за јагоди

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Коралите растат многу споро. Некои корали растат само еден сантиметар годишно

4.7 / 5 (3 гласови)

 

Постојат "Црвени банани", на кои бојата им се движи од темно црвена до темно лилава кога тие се здрели

3.3 / 5 (4 гласови)

 

Некои полжави живеат на гранките од дрвјата

2.5 / 5 (2 гласови)

 

Скелетот на пајакот е лоциран на надворешната страна од телото. Таквиот скелет се вика егзоскелет

3.0 / 5 (2 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.