Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Растенија и животни :

 

 

Јаболката се член од фамилијата на рози

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Големата Бела ајкула може да порасне и над 6 метри, со тежина од 1,8 тона

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Еден од најопасните инсекти на светот е мувата. Таа пренесува најмногу болести од било кое друго животно на светот

4.8 / 5 (5 гласови)

 

Најбрзо копнено животно е читата која може да достигне брзина и до 115 км/час

4.5 / 5 (4 гласови)

 

Пред да се развие трговијата со крзно во Канада, се претпоставувало дека постоеле околу 6 милиони дабари

3.0 / 5 (2 гласови)

 

Постои музеј за кучиња. Тој се наоѓа во Сеинт Луис, Мизури

4.0 / 5 (3 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.