Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Растенија и животни :

 

 

Масното ткиво што доаѓа од овците, наречено лој, може да се искористи за правење сапун или свеќи

4.5 / 5 (2 гласови)

 

Најголемата бубачка на светот е бубачката Голијат која може да тежи и до 100 грама и да биде долга 11.5 сантиметри

2.3 / 5 (3 гласови)

 

Најголемата тиква на светот тежи 606 килограми

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Раковите имаат мали влакненца на нивните клешти и на некои други делови од нивното тело што им помага да ги детектираат водените струи и вибрациите

4.6 / 5 (5 гласови)

 

Мрзливецот се движи толку споро што зелената алга расте од коренот на неговата коса

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Пијавицата има 32 мозоци

3.3 / 5 (7 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.