Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Растенија и животни :

 

 

Околу 30% од метанот на планетава доаѓа од гасовите што се испуштаат од ждригањето на домашните крави

3.0 / 5 (3 гласови)

 

Најбрзата ајкула е "Краткоперката Мако" која може да плива со брзина и до 96 километри на час

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Октоподот и лигњата се смета дека се најинтелегентни од безрбетниците

4.0 / 5 (3 гласови)

 

Козите немаат горни предни заби

4.3 / 5 (6 гласови)

 

Ако умре матицата на мравките, која е единствена, умира и целата колонија бидејќи не се раѓаат нови работници

4.6 / 5 (7 гласови)

 

Цвеќето Titan Arum е најголемиот цвет на светот и кога цути дава ужасен мирис на труло месо

5.0 / 5 (6 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.