Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ...

Факти за Растенија и животни :

 

 

Јазикот на камелеонот е долг колку и неговото тело и може да го исплази со брзина од околу 5 метри во секунда.

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Потребни му се до 6 дена на мрзливецот за да ја свари храната што ќе ја изеде.

4.8 / 5 (4 гласови)

 

На Исланд, Антарктик и Гренланд нема мравки.

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Бувот има три очни капаци.

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Термитите се пржат и јадат место пуканки во јужна африка.

1.0 / 5 (1 гласови)

 

Пчелите имаат влакна на очите.

2.0 / 5 (1 гласови)

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ...

Copyright © 2018. All right reserved.