Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...

Факти за Растенија и животни :

 

 

Имате повеќе шанси да Ве касне оса на ветровит ден, него на било какво друго време.

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Зборот алигатор доаѓа од шпанскиот збор "El Lagarto" што значи "гуштер".

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Пајаците имаат проѕирна крв.

4.3 / 5 (3 гласови)

 

Научниците имаат пронајдено околу 300 вируси кои се способни смртно да ги разболат инсектите. Овие организми се верува дека се многу поразлични од тие кои ги разболуваат луѓето, па така тие се безопасни за нас.

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Мувата може да реагира на нешто што ќе види и да го смени правецот за 30 милисекунди.

4.0 / 5 (3 гласови)

 

Комарците повеќе преферираат деца место возразни, и плавуши наместо бринети.

4.8 / 5 (5 гласови)

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...

Copyright © 2018. All right reserved.