Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Факти за Разно :

 

 

Секоја секунда се рециклираат по 630 челични конзерви

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Во САД, торнадото најчесто се јавува во месец мај

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Нативните Индијанци ги боеле нивните врати со сина боја, бидејќи верувале дека со тоа ќе ги задржат лошите духови надвор

3.0 / 5 (2 гласови)

 

Бакарот е вториот најчесто употребуван метал на светот

4.9 / 5 (7 гласови)

 

Најголемиот воопшто до сега пронајден дијамант бил 3106 каратен

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Најголемиот дијамант пронајден во САД бил 40.23 каратен бел дијамант.Бил пронајден во 1924 година и наречен "Чичко Сем "

5.0 / 5 (2 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Copyright © 2018. All right reserved.