Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Факти за Разно :

 

 

Зборот дијамант доаѓа од Грчкиот збор "adamas" што во превод значи "неосвоилив"

4.4 / 5 (9 гласови)

 

Рачниот часовник е измислен од Питер Хенлеин во Нирнберг во 1510 година

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Пепси го добил своето име по состојката пепсин, што се верува дека помага во дигестијата на храната

5.0 / 5 (6 гласови)

 

Олимпик бил сестринскиот брод на Титаник, кој останал 25 години во служба

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Во просек, девојчињата од Канада поседуваат по седум барби кукли, додека тие од САД поседуваат осум

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Колку повеќе се борите да излезете од жив песок, толку побрзо ќе потонете во истиот. Ако останете неподвижни и смирени, вашето тело ќе исплови на површината бидејќи е поретко од живиот песок

5.0 / 5 (11 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Copyright © 2018. All right reserved.