Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Факти за Разно :

 

 

Во доцните 1800ти, машините за перење некогаш работеле на кучиња кои оделе на тркачка лента

3.8 / 5 (6 гласови)

 

Томас Едисон дизајнирал хеликоптер кој би работел на барут. Тој експлодирал заедно со неговата фабрика

5.0 / 5 (8 гласови)

 

Во текот на својот живот, просечен возач би ја искористил сирената околу 15 250 пати

3.9 / 5 (7 гласови)

 

Првото подземно метро на светот е Лондонското метро од 1863 година. Тоа имало 275 станици, а шините биле долги 407 километри

5.0 / 5 (6 гласови)

 

Силвија Плат била познат поет која се самоубила на 31 годишна возраст со ставање на нејзината глава во плинско шпоре

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Светскиот рекорд за непрестано нишање во столица е 480 часа и го држи Денис Истерлинг од Атланта, Џорџија

5.0 / 5 (4 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Copyright © 2018. All right reserved.