Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Факти за Разно :

 

 

Секоја секунда, Сонцето претвора 5 милиони тони материја во чиста енергија, во согласност со познатата равенка на Ајнштајн (E=mc2).

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Земјата треба да биде згмечена до големина на едно зрно грашок, за да стане црна дупка.

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Кафето во Европа прво било познато како "Арапско вино"

5.0 / 5 (2 гласови)

 

И покрај тоа што во Кина живеат повеќе од милијарда луѓе, се проценува дека се употребуваат помалку од 250 милиони телевизори

4.0 / 5 (4 гласови)

 

Кина била првата земја што почнала со употреба на хартиени пари

5.0 / 5 (4 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Copyright © 2018. All right reserved.