Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7

Факти за Работа-бизнис :

 

 

Познатата продавница за накит Tiffany & Co. била основана во градот Њујорк на 18 септември 1837 година. Вкупниот промет првиот ден изнесувал 4.98 долари

5.0 / 5 (4 гласови)

 

90% од сите ново отворени ресторани пропаѓаат првата година. Од оние кои продолжуваат да постојат, 90% пропаѓаат втората година

4.0 / 5 (4 гласови)

 

Просечно 7,5% од сите канцеларијски документи се губат

4.0 / 5 (6 гласови)

 

Еден бизнис документ се копира во просек 19 пати

4.5 / 5 (4 гласови)

 

McDonald's рестораните имаат преку 1,5 милион вработени низ целиот свет

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Американците пишуваат по 50 милијарди чекови годишно, што чекот го прави втор најчесто користен метод на плаќање после готовината

4.0 / 5 (4 гласови)

1 2 3 4 5 6 7

Copyright © 2018. All right reserved.