Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7

Факти за Работа-бизнис :

 

 

Силвестер Сталоне порано работел како чистач на кафези на лавови

4.8 / 5 (10 гласови)

 

Во 1888та, Холивуд беше основан од Харви и Диеда Вилкокс, кој го крстиле градот по нивната летна куќичка во Чикаго

4.8 / 5 (5 гласови)

 

Најскапата патарина што ја платил брод за да го помине Панамскиот Канал е бродот Крунската Принцеза на 2ри Мај, 1993 година, а сумата изнесувала 141 349,97 долари

4.4 / 5 (5 гласови)

 

Вкупниот број на пошта што поминал низ Канадскиот поштенски систем во 1950 година изнесува 1 362 310 155 пратки

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Околу 25 000 работници загинале за време на градењето на Панамскиот Канал и околу 20 000 од нив се заразиле со маларија и жолта треска

3.5 / 5 (4 гласови)

 

Со самото оставање на чешмата отворена, додека си ги миете забите, можете да потрошите 15 литри вода во минута

4.0 / 5 (7 гласови)

1 2 3 4 5 6 7

Copyright © 2018. All right reserved.