Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Факти за Наука :

 

 

Најбрзата месечина во нашиот соларен систем го обиколува Јупитер еднаш на секои 7 часа, при тоа патувајќи со брзина од 70,400 милји на час

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Заради ротацијата на Земјата, еден објект ќе биде фрлен подалеку ако се фрла према запад

4.4 / 5 (7 гласови)

 

Бактериите се толку мали што една капка течност содржи околу 50 милиони бактерии

4.0 / 5 (2 гласови)

 

Ако застанете на дното на некој бунар, ќе може да ги видите ѕвездите на небото дури и дење

4.2 / 5 (5 гласови)

 

Валканиот снег се топи побрзо од чистиот

4.0 / 5 (3 гласови)

 

Полната месечина секогаш излегува на зајдисонце

5.0 / 5 (3 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Copyright © 2018. All right reserved.