Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Факти за Наука :

 

 

Една санта мраз содржи повеќе топлина од една запалка

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Црната боја е добиена со комплетна абсорпција на светлосните зраци

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Се проценува дека Сонцето е старо помеѓу 20 и 21 космички години. Една космичка година изнесува помеѓу 225 и 250 милиони години на земјата

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Живата е единствен метал кој е течен на собна температура

4.0 / 5 (4 гласови)

 

Јупитер е најголема планета во сончевиот систем

4.3 / 5 (4 гласови)

 

Најблиска галаксија до нашата е Андромеда

3.7 / 5 (3 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Copyright © 2018. All right reserved.