Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Наука :

 

 

Ако викате 8 години, 7 месеци и 6 дена ќе создадете доволно енергија за да загреете една шоља кафе

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Секојдневно Земјата станува потешка за повеќе тони заради таложење на метеорски прав на нејзината површина

4.0 / 5 (3 гласови)

 

Секоја година околу 500 метеорити удираат во Земјата. Најголем од нив бил пронајден во Намибија, Африка во 1920 година. Тој бил долг 2.75 метри, а широк 2.43 метри

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Бактериите можат да се размножуваат по сексуален пат

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Со помош на лабораториските тестови, во урината можат да се детектираат траги на алкохол и до 12 часа по престанок на пиењето

4.7 / 5 (3 гласови)

 

Во 1978 година на Универзитетот Принстоун била создадена температура од 70 милиони целзиусови степени за време на еден експеримент на фузија. Тоа е највисока досега создадена температура од страна на човекот

5.0 / 5 (5 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.