Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Наука :

 

 

Само еден сателит до сега бил уништен од страна на метеор. Тоа е Олимпус на Европската Вселенска Агенција во 1993 година.

4.5 / 5 (2 гласови)

 

На Хабл телескопот му се потребни 97 минути за да заврти еден круг околу земјата. Потребната енергија за да го направи тој круг изнесува колку 30 собни ламби.

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Едно јапонско истражување има заклучено дека умереното пиење ја зголемува интелегенцијата.

4.3 / 5 (6 гласови)

 

Еден боинг 747 се состои од 6 милиони делови

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Земјата е единствена планета што не го добила своето име по некој бог

5.0 / 5 (7 гласови)

 

Запалката за цигари била измислена пред кибритот

5.0 / 5 (4 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.