Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Наука :

 

 

Хемијското име за кофеинот е 1,3,7-триметилзантихин

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Буквата "Ј" не се појавува никаде на периодичната табела на елементи

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Венера е единствената планета во нашиот систем што ротира во правец на стрелките од часовникот

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Торонто бил првиот град во светот што користел компјутеризиран семафорски систем

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Надворешните резервоари за гориво на Спејсшатлот никогаш не се фарбаат. Тоа е единствениот дел на шатлот што се губи после лансирање, па не се грижат толку за корозијата

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Зборот комета доаѓа од старо гркиот збор "kometes" што значи долга коса, и се однесува на опашката

5.0 / 5 (1 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.