Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Наука :

 

 

Првиот практичен хеликоптер бил измислен во 1936. Тоа бил германскиот Focke-Wulf Fw 61

4.7 / 5 (3 гласови)

 

Дебелината на Артичката ледена покривка во просек изнесува 3 метри. Но постојат некои области што се дебели и до 20 метри

4.0 / 5 (2 гласови)

 

Количката на едно тркало била измислена од страна на Кинезите

4.5 / 5 (6 гласови)

 

Нобеловата награда за мир за прв пат била доделена во 1901 година на Жан Енри Дунант, кој бил основач на Швајцарскиот Црвен Крст

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Ножиците биле измислени од Леонардо Да Винчи

4.7 / 5 (6 гласови)

 

Просечна санта мраз тежи 20 000 000 тона

4.4 / 5 (5 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.