Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Наука :

 

 

Првиот вештачки сателит Спутник 1, бил лансиран од СССР во 1957 година

4.6 / 5 (5 гласови)

 

Тефлонот бил откриен случајно од научникот Др. Рој Планкет додека вршел експеримент со ладни гасови во 1938

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Еден вулкан има доволно сила за да исфрли пепел во висина и до 50км во атмосферата

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Во 1876 бил измислен првот микрофон од страна на Емили Берлинер

4.8 / 5 (4 гласови)

 

Првата машина за тетовирање беше измислена од Самуел Орајли. Тој всушност ја искористил опремата што Томас Едисон ја користел за да енгравира по тврди површини

5.0 / 5 (5 гласови)

 

Психокинеза означува способност да ги движите објектите со помош на Вашата мисла

4.5 / 5 (11 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.