Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...

Факти за Медицина :

 

 

Секој човек поминува околу половина час од својот живот како единечна клетка

4.7 / 5 (3 гласови)

 

Човек може да живее без храна околу еден месец, но без вода само една недела. Ако количеството на вода во телото се намали за само 1% чувствувате жед. Ако се намали за 10% - ќе умрете

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Носењето слушалки во траење од само еден час го зголемува бројот на бактерии во вашето уво 700 пати

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Ако кивнете многу силно, може да скршите ребро

5.0 / 5 (7 гласови)

 

Јаболката се поефикасни за расонување од кофеинот

5.0 / 5 (6 гласови)

 

Најсилен мускул во човековото тело е јазикот

5.0 / 5 (6 гласови)

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...

Copyright © 2018. All right reserved.