Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Медицина :

 

 

Десното крило од белите дробови е поголемо од левото. Тоа е поради големината и поставеноста на срцето

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Војничка болест е термин за зависност од морфиум. Граѓанската војна во САД продуцирала преку 400 000 зависници од морфиум

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Студентите кои пиеле шоља кафе пред мемориски тест постигнале подобри резултати отколку тие што пиеле безкофеинско

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Стравот од лепење на путер од кикирики на врвот на усната шуплина се нарекува аракибутирофобија

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Луѓето имаат 300 коски кога ќе се родат, но кога ќе пораснат имаат само 206. Ова се случува бидејќи многу коски се спојуваат за да направат една единствена коска.

4.5 / 5 (4 гласови)

 

Пушачите имаат два пати повеќе шанси да имаат проблеми со грбот одколку непушачите

3.7 / 5 (6 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.