Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Медицина :

 

 

Глеѓта од забите е најтврдата супстанца во човековото тело

4.8 / 5 (6 гласови)

 

Човековото тело прави од 2 од 6 чаши плунка на секои 24 часа

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Во просек, еден возрасен има 45 милијарди масни клетки

3.0 / 5 (2 гласови)

 

Просечниот животен век на една црвена крвна клетка е 120 дена

5.0 / 5 (6 гласови)

 

Скатолозите се експерти кои ги проучуваат фецесите

3.7 / 5 (3 гласови)

 

Најнискиот човек на светот до сега бил Гул Мохамед (1957-1997) од Индија, кој бил висок само 57 сантиметри

5.0 / 5 (3 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.