Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Медицина :

 

 

Многу од заболените од рак кои се лечат со хемотерапија ја губат својата коса. За некои од нив, кога косата ќе почне да им расте повторно, таа е со друга боја, или може да биде виткана или обратно

4.6 / 5 (9 гласови)

 

Просопагносија е неспособност да ги препознаете луѓето по нивните лица. Во тешки случаеви на просопагносија може да се случи личноста да неможе да се препознае себе си во огледало

4.5 / 5 (4 гласови)

 

Протезите биле измислени од Пјер Фаучард во 1728. Тие биле направени од рамно парче метал што било поврзано со забите со помош на нишка

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Во текот на својот живот, просечен човек произведува околу 37 854 литри плунка

5.0 / 5 (4 гласови)

 

На возрасното човеково тело му се потребни околу 40 килограми кислород дневно

4.8 / 5 (4 гласови)

 

Плунката од љиљакот "вампир" има голем удел во напредокот во истражувањата за закрепнување од мозочен удар

5.0 / 5 (5 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.