Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Факти за Медицина :

 

 

Човечкото бебе има 60 коски повеќе отколку возрасните.

1.0 / 5 (1 гласови)

 

За време на бременоста, доколку мајката боледува и има оштетување на органите, бебето во матката испраќа матични клетки за поправка на истите.

0.0 / 5 (0 гласови)

 

Повеќе од 100.000 деца се раѓаат зависни од кокаин, секоја година во САД, како резултат на употребата на дрогата од страна на мајката за време на бременоста.

0.0 / 5 (0 гласови)

 

Секои 30 секунди, се раѓа бебе со дефект во Кина.

0.0 / 5 (0 гласови)

 

Доењето на бебето може да го намали за 22% ризикот од развој на Алцхајмерова болест на жената, се вели во една студија.

0.0 / 5 (0 гласови)

 

Ризикот од срцеви забoлувања е двојно повисок за жените кои 'рчат во споредба со останатите.

4.0 / 5 (7 гласови)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Copyright © 2018. All right reserved.