Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ...

Факти за Медицина :

 

 

Астмата афектира 1 од 15 деца на возраст под 11 години

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Жолтеникаво-кафеавата боја на фецесот се должи на жолчката која се продуцира во црниот дроб

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Фетусот почнува да ги развива прстите на возраст од 8 недели

4.0 / 5 (1 гласови)

 

Студиите покажале дека слушањето музика е добро за варењето на храната

4.9 / 5 (9 гласови)

 

Причина за побелувањето на косата е што пигментните клетки кои се наоѓаат во фоликулот на влакното,а се одговорни за продукција на меланин започнуваат да изумираат.Меланинот ја дава бојата на косата

2.8 / 5 (4 гласови)

 

Кондомите биле првично направени од ленено платно уште во далечната 1500 година.Казанова користел такви кондоми

5.0 / 5 (8 гласови)

7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ...

Copyright © 2018. All right reserved.