Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ...

Факти за Медицина :

 

 

Број еден причинители на беснило во САД се лилјаците

5.0 / 5 (3 гласови)

 

На старост од 4 недели, човечкиот ембрион е помал од зрно ориз

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Бебињата родени во мај се за 200 грама потешки од оние родени во другите месеци

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Човекот има просечно 2 милиони потни жлезди

5.0 / 5 (3 гласови)

 

Во пандемијата на грип во 1918 година имало околу 21 милиони смртни случаи

2.6 / 5 (5 гласови)

 

Од вкупната количина на вдишаниот кислород,околу 20% одат во човековиот мозок

4.4 / 5 (7 гласови)

6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ...

Copyright © 2018. All right reserved.