Zanimlivosti Twitter FaceBook Prati Poraka Humor
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...

Факти за Медицина :

 

 

Кожата е најголемиот орган во човековото тело

5.0 / 5 (4 гласови)

 

Од 35-тата година натаму, човекот почнува да губи по 7000 мозочни клетки дневно.Тие никогаш не можат да се заменат

4.0 / 5 (4 гласови)

 

За време просечниот човеков живот,срцето чука околу 2.5 милијарди пати

5.0 / 5 (1 гласови)

 

Некои лекови за артритис содржат златни соли кои имаат противвоспалително дејство

5.0 / 5 (2 гласови)

 

Првиот познат контрацептив бил крокодилски измет кој го користеле Египќаните во 2000 година п.н.е

4.8 / 5 (4 гласови)

 

Шансите некоја жена да добие карцином на дојка се зголемени со ексцесивна употреба на алкохол

3.7 / 5 (3 гласови)

5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...

Copyright © 2018. All right reserved.